Tabori za otroke

ŽIVIM ZATE

 

Toplo sonce, poletne počitnice, 

poletni tabori pri Trojici…

Same dobre stvari.

To je čas novih pustolovščin in izzivov,

ko bomo spali v šotorih, kakšno ušpičili,

se igrali, peli, molili,

sklepali nova prijateljstva,

obhajali sveto mašo,

ustvarjali, se veselili 

 

 

 

 

3. TABOR

 

od 7. do 9. raz. OŠ in srednješolci

25.– 28. junij 2016

1.   TABOR

 

od 1. do 3. raz. OŠ

30. junij–3. julij 2016

2.   TABOR

 

od 4. do 6. raz. OŠ

5.– 8. julij 2016

 

PRIJAVNICA - klikni

 

Slike iz prejšnjih taborov se nahajajo na:https://picasaweb.google.com/trojica.tabori

Naslov za navigacijo: Gorca 6, 2286 Podlehnik

Kdor ne želi spati v šotoru, lahko spi v mehki postelji v domu duhovnih vaj.

 

 

 

 

 

 

 

OGLEJ SI FILMČEK...

 

Ogled slik iz toborov in ostalih dogajanj v domu duhovnih vaj na: 

 

https://picasaweb.google.com/trojica.tabori

 

UTRINKI IZ TABOROV 2010

PRAVI BOJEVNIK NIKOLI NE ODNEHA

 

Tako se je glasil naslov letošnjih dveh taborov, ki sta se odvijala pri Sv. Trojici v Halozah.

 Na njiju se je zbralo nekaj čez 60 otrok. S pomočjo več kot 15 animatorjev, s. Gosio i

n s. Tereso smo jim poskušali preko zgodbe junakov iz risanega filma Kung fu panda, delavnic, različni

h animaci

j, iger, pesmi ter s svojim zgledom medsebojne povezanosti in sodelovanja, osvetli Kristusovo sporočilo medsebojnega spoštovanja in sprejemanja ter Frančiškove ljubezni do vsega ustvarjenega.

V naših skupnih razmišljanjih smo se poglabljali v naše sanje, tisti sveti prostor v nas samih, v katerega je Bog položil naša najgloblja hrepenenja po sreči. V tem »prostoru«, globini naše duše, nas Bog neskončno ljubi in sprejema v naši enkratnosti in naša duša se ne umiri, preden se ne spočije v tebi Gospod, kot je zapisal sv. Avguštin.

Zelo dobro in življenjsko koristno se je spoznavati, kajti samospoznavanje je pot ponižnosti, na kateri se človek prepozna kot grešnik, ki se je zelo oddaljil od Boga. Ko išče same sebe prej ali slej odkrije, da je Božja podoba in pri sebi najde Boga, vir svoje sreče.[1]

Pravi bojevnik je torej tisti, ki zna živeti iz globine svoje duše, v kateri je odkril veličino Najvišjega. Vedno znova se je pripravljen spoprijeti s težavami, ki mu jih življenje prinaša in nikoli ne zapade v logiko zla ter se odločno bori proti grehu. Življenje je zanj izziv za osebno rast in v svoji enkratnosti išče svojo edinstveno pot do Boga in človeka. Kajti on kot originalno bitje želeno od Boga, mora hoditi po poti, po kateri še ni nihče hodil.

p. Damjan Tikvič

 

VTISI ANIMATORJEV

Tabori pri sv. Trojici v Halozah so bili super! JV dobrem in organiziranem animatorskem timu sem se počutila odlično. Vsak je bil odgovoren za svojo skupino ali kakšno delavnico, vsi pa smo pripomogli k vzdušju, ki je nastalo. Mislim, da so se otroci skozi ves čas tabora dobro počutili in uživali (in z njimi seveda tudi jaz, na koncu pa smo bili vsi pošteno utrujeni, vendar zadovoljni. Na teh taborih sem ponovno občutila, kako se ljubezen in sreča množita, če ju nesebično deliš.

I.H.
Tabori pri sv. Trojici.... hmm.... Med potekanjem tabora sem se počutila super tako pred kot tudi po njem. Mislim, da smo se animatorji med sabo zelo razumel. V to pritegnili tudi otroke ki so preživljali čas z nami  in bogom..tako da mi je bilo zelo fajn.!

Jaz  in Rosana sva bili zadolženi za delavnico izdelovanje pande.. otroci so uživali in vsem je še kar šlo od rok  tako da ni bilo večjih  problemov pri tem.. pande so izpadle zelo lepe... otroci so bili zelo dojemljivi za vse stvari in igre, banse,... vse!  zelo radi pa so se družili in igrali nogomet. Ponovno so mi dokazali kako zanimivo je z otroci...  hm..s sabo nesem spomin da sem prvič spala celo noč  na trampolinu v spalni vreči in z  odejo. :)  

duhovna misel hm.. mogoče pa res... PRAVI BOJEVNIK NE ODNEHA!  

S.M.

 

Počutil sem se fain in prešvicano.

Moje delo je bilo VEDNO ZAPOSLEN (otrokom sem risal tatuje - tetovaža itd.. :P)
Otroke sem doživljal tako kot vedno se pravi veselo in živahno.
S sabo nesem majico, zapestnico, verižico in pa koš lepih spominov na vse tam prisotne ljudi in dogodke.
Pravi bojevnik nikoli ne odneha in pa več flomastrov ko maš težje je delo z otroki. J

A.P.

Prvič sem se udeležila taboru in sicer za otroke od 4. do 8. razreda.

Otroci so imeli dovolj časa za medsebojno spoznavanje, igre, delavnice, počitek, rekreacijo, dragocene maše in poglobitev preko kateheze. Vse je potekal v lepem vzdušju. Všeč mi je bilo, da smo pokazali otrokom, da se da čudovito preživeti dneve s preprostimi stvarmi in pristnimi odnosi. Tudi mi je bilo zanimivo, da smo jih spodbujali naj se izkažejo s svojimi talenti.

Rada bi poudarila, da sem se počutila kot doma.  Ozračje je bilo sproščeno tako, da nisem doživela napetosti morda, ker nihče ni kompliciral ali zahteval kaj posebnega, prav nasprotno, vsak je sprejel  vsakdanje težave in vročine z mirom ter je bil odprt za radostne trenutke. 

Lepo je videti dobro skupino animatorjev, ki znajo biti za otroke in ne zase. Občudovala sem jih, ker niso mogli vsak dan do dobrega naspat, toda so vztrajali, da bi dosegli cilj tabora.

Žal mi je, da nisem mogla ostati do konca…

Upam, da se vidimo drugo leto…

s. T.C.

SLIKE SO NA OGLED TUKAJ!

[1] Anselm Grun, Molitev in samospoznavanje; Slomškova založba – Maribor  2009, str. 10

 

 

 

Galerija dogodkov

14. Dec 2011
10. Nov 2011