Glas župnije

PriponkaVelikost
GZ september '21.pdf914.32 KB

VSE DELAM NOVO«  (Raz 21,5)

 

Dragi Trojičani na Angelsko nedeljo pričenjamo z novim veroučnim letom. Novo šolsko in veroučno leto nas vabi na začetek, vabi, da ponovno vse začnemo znova, od začetka. Da ponovno odpremo svoje uho za poslušanje in svoja usta za oznanjevanje Božje besede.

V evangeliju današnje nedelje, slišimo Jezusove besede: »Efeta!« to je: »Odpri se!« in nato zapis evangelista: »In kar odprla so se mu   ušesa in razvezala se je vez njegovega jezika in je govoril prav.« (Mr 7, 34-35).

O čem bomo pripovedovali,..? O tem kar smo doživeli. Kako? Na nov način. Gluhi in nemi mladenič v evangeliju, je po srečanju z Jezusom »govoril prav«. Včasih se tudi nam prikrade misel, kaj in kako oblikovati besede, da bo povedano prav. Jezus nas spodbuja: »Resnica vas bo osvobodila«. (Jn 8,32).

Resnica pa je le ena in ta nam govori, da bomo lahko le skupaj naredilo korak naprej v veri in medsebojni povezanosti. Zato vas, dragi Trojičani ob začetku veroučnega leta povabimo, da skupaj stopimo na novo pot za  Jezusom. Da skupaj spremljamo naše otroke in mlade na njihovi poti vere in priprave na prejem zakramentov 1. svetega obhajila in birme, ki ju bomo obhajali v prihodnji pomladi. Do tja pa nas vodi On, ki želi biti naša »Pot, Resnica in Življenje«. Stopimo na pot skupaj z Njim… 

Mi želimo to pot, hoditi skupaj z vami,….

                                                                       vaši patri