Glas župnije

PriponkaVelikost
Glas Zupnije Cvetna nedelja 2020.pdf825.19 KB

Dragi Trojiški farani,. 

 

Letošnjo obhajanje postnega časa in velikonočnih praznikov preživljamo v »izolaciji«, kakor vsak v »svojem grobu«. Pa vendar je v nas še vedno obilje življenja. In čeprav se nam zdi, da nam je ta čas, kar »nasilno« podarjen, ga sprejmimo kot dar in razmislimo, kako ga bomo oplemenitili.

Jezusovo »počivanje« v grobu je v velikonočnem jutru obrodilo novo življenje. Jezus je, kakor nas uči naša vera in trdno verjamemo, vstal iz groba z lastno močjo. In s tem pokazal, kaj pripravlja vsakomur izmed nas. Tudi mi moramo vstati,.. 

In ko se bo »dopolnil čas« in bomo  prišli ven iz  »grobov karantene« si bomo v živo voščili in vzklikali ALELUJA, KRISTUS JE VSTAL! ZARES JE VSTAL! ALELUJA« 

Naj vas v teh dneh spremlja Jezusova misel: »Seme ne obrodi sadu, če prej ne pade v zemljo in ne umrje.« Tako tudi mi, če bomo dovolili, da v nas umre strah pred smrtjo, bomo lahko na novo zaživeli. Tudi v zavedanju, kaj vse imamo, s kom vse smo povezani, pa smo to v naglici žal spregledali ali pa prepogosto pozabili. 

 

Vaši patri: p. Benjamin, p. Andrej in p. Damjan