Glas župnije

PriponkaVelikost
Glas Zupnije maj 2021.pdf1.35 MB

»Ti, ki si na svet prinesla Sonce, razjasnila noč v najlepši dan,

 ti, ki lepa si kot mlado jutro, Mati si, Vodnica naših dni.

Po vrtovih smo nabrali rože, v gredah utrgali najlepši cvet,

v vence spletli smo molitve naše, zdaj polagajo jih na oltar.«

»Zate, Marija, nagel je in rožmarin, rožmarin, rožmarin,

zate, Marija nagelj je in rožmarin, za ljubezen in spomin.«

 

Dragi Trojičani, letošnji  Marijin mesec Majnik, smo pričeli s praznikom sv. Jožefa delavca, tistega Jožefa, brez katerega si ne predstavljamo svete družine, kot tudi ne naših družin. Saj je prav sv. Jožef tisti, ki je naš priprošnjik pri vsakodnevnih dejavnostih in skrbeh, ki jih prinaša življenje. Posebno pa ga častimo v tem letu, ki ga je papež Frančišek razglasil kot leto Svetega Jožefa. Povabljeni k sveti maši in litanijam vsako sredo.

Na Binkoštni praznik se bomo veselili zlate maše našega patra Benjamina, ki tiho kakor sveti Jožef, biva, moli in dela za blagor naše župnije . 

Skozi cel mesec majnik bomo v molitvi pred Marijo še posebej povezani z 16 veroučenci 3. razreda, ki se pripravljajo na praznik prvega svetega obhajila, ki ga bomo v naši župniji obhajali v nedeljo, 6. junija.

Dragi otroci, mi se bomo ob Mariji zbirali ob večerih ob 18.00 v župnijski cerkvi, Mariji prinašali cvetke, skupaj prepevali, se igrali ter prisluhnili šmarničnim zgodbam o svetnikih, ki so bili čisto (ne)navadni ljudje.  

Bratje in sestre, dragi Trojičani, vsem velja vabilo, da v maju radi pridemo skupaj, se zbiramo ob Materi, ji priporočimo naše družine, otroke, zlasti zlatomašnika in prvoobhajance, da molimo za našo Cerkev, in Mariji prinašamo vsak svoj šopek molitev.            

                                                                                 p. Andrej M. S.