3. na kvizu MINISTRANTOV

 

Na srečanju ministrantov iz minoritskih župnij smo Trojičani na kvizu osvojili odlično tretje mesto.

V petek, 17. februarja, se je na Pohorju v Dominikovem domu zbralo nekaj manj kot petdeset ministrantov in ostalih otrok iz minoritskih župnij s patri in bogoslovci.

Tja smo prispeli v poznih popoldanskih urah. Sneg in svež zrak v smrekovem gozdu nam je nudil pravi raj, ko smo se kepali in sankali.

Pred in po okusni večerji, smo se pomerili v kvizu o liturgičnem znanju in cerkvenih praznikih. Prvo mesto je osvojila skupina iz župnije Sveti Peter v Ljubljani s pomočjo predstavnika iz Prežganja; na drugem mestu so pristali ministranti svetega Petra in Pavla iz Ptuja; odlično tretje mesto pa je branila Sveta Trojica iz Haloz. Dan smo zaključili z molitvijo zahvale za vse, kar nam je bilo podarjeno.

V soboto zjutraj smo ob 8. uri obhajali sveto mašo. Prisluhnili smo Samuelovi zgodbi, ko ga je poklical Gospod. V pridigi smo razmišljali o tem, da Bog vsakega izmed nas kliče na svojstven način. Povabljeni smo, da v svoji notranjosti prisluškujemo božjemu glasu in odkrivamo, katero pot je za nas namenil Gospod. To je pot moje osebne sreče in notranjega zadovoljstva. Nagovorila nas je življenjska zgodba meniha Jean-Davida, avstrijskega Korošca, ki je že pri dvanajstih letih izdelal svoj radio. S časoma je postal veliki inovator na področju računalništva. Sam je dejal: »Imel sem vse, česar bi si lahko želel, sanjski poklic, prijatelje milijonarje, denar, a še vedno sem iskal.« Gospod ga je vznemirjal, odgovoril mu je in našel svojo srečo in svobodo.

Po zajtrku smo se odpravili na smučišče na Areh in uživali v sankanju, nekateri pa v smučanju.

Naše srečevanje smo zaključili v Dominikovem domu s toplim kosilom, ki je bilo že skoraj večerja, in se nato odpravili proti domu.

Hvala gospodinjam in vsem tistim, ki so nam omogočili, da nam je bilo lepo in nepozabno.

br. Damjan Tikvič

POHORJE za MINISTRANTE posted by Damjan Tikvič