OBHAJANJE VELIKONOČNIH PRAZNIKOV PRI SV. TROJICI

Dragi župljani, po sklepu slovenskih škofov bomo letos velikonočne praznike obhajali doma, kot družinske Cerkve. Lahko bi rekli, da tako kot Cerkev pred 2000 leti, ko so se »vsi verniki družili in imeli vse skupno,.. se dan za dnem zbirali,.. lomili kruh po domovih ter uživali hrano z veselim in preprostim srcem.«(Apd 2, 44 -46).

Kljub vsemu pa bomo z našimi škofi in med seboj povezani preko sodobnih medijev. Povabljeni, da bogoslužje in obrede velikega tedna spremljate preko medijev (radia, TV ali preko facebooka iz naše samostanske kapele).

 

CVETNO NEDELJO, VELIKI TEDEN IN VELIKONOČNO TRIDNEVJE bomo patri obhajali v samostanski kapeli iz katere bomo imeli prenos na facebooku.

 

CVETNA NEDELJA, 5.4.2020

Ob 10.00 maša z blagoslovom zelenja in butaric 

 

VELIKI ČETRTEK, 9.4.2020

Ob 19.00 bo sv. maša velikega četrtka,

(spomin postavitve svete evharistije, mašniškega posvečenja in postavitve zapovedi medsebojne ljubezni). Sledilo bo češčenje Najsvetejšega zakramenta. Povabljeni, da se povežemo v molitvi.

 

VELIKI PETEK – STROGI POST, 10.4.2020

Edini dan v letu, ko ni sv. maše, ker je ta dan Jezus opravil enkratno krvavo daritev na križu.

Ob 15.00 pobožnost križevega pota,

ob 19.00 obredi velikega petka.

 

VELIKA SOBOTA, 11.4.2020

Ob 19.00 velikonočna vigilija  (slavje luči, božja beseda, obnovitev krstnih obljub, evharistija). Pripravite svečke, za dejavno sodelovanje.

 

VELIKA NOČ, 12.4.2020

Ob 8.00 bodo zvonovi zvonili in vas vabili, da se zberete na velikonočni zajtrk in zmolite naslednjo molitev:

 

Blagoslov velikonočnega zajtrka

Znamenje križa.

Oče naš.

Molimo. Nebeški Oče, blagoslovi ta velikonočni zajtrk. Naj nas velikonočni prazniki tako prenovijo, da bomo vedno bolj hrepeneli po duhovni hrani ter jo našli v tvoji besedi in sveti evharistični skrivnosti. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen

 

Ob 10.00 bo v samostanski kapeli sveta maša. Povabljeni, da jo spremljate preko Facebooka ali na TV SLO 2 prenos iz Mariborske stolnice.